, Уикипедия Полша е приела около 400 000 бежанци от началото

...
, Уикипедия Полша е приела около 400 000 бежанци от началото
Коментари Харесай

Полша: Искаме колкото може повече държави да демонстрират позиции срещу войната на Путин

, Уикипедия
 

Полша е приела към 400 000 бежанци от началото на спора.

Полският външен министър Збигнев Рау през днешния ден прикани за налагането на още наказания против Русия, в случай че не приключи нашествието си в Украйна, съобщи Ройтерс.

" Постигнатото дотук демонстрира, че в случай че войната продължи по-дълго, обсегът на глобите ще се разшири. Имаме единодушие по този въпрос ", сподели той след среща с немския външен министър Аналена Бербок и френския пръв посланик Жан-Ив Льо Дриан в полския град Лодз.

Рау добави, че Полша е приела към 400 000 бежанци от началото на спора в Украйна, само че общият им брой може да доближи даже един милион. " Искаме колкото може повече страни да показват позиции против войната на Путин ", сподели Бербок.

Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон също предизвести, че Европейски Съюз би трябвало да се приготви за " още милиони " бежанци. Тя сподели, че се надява, че Европейският съвет в четвъртък ще задейства директивата за краткотрайна отбрана, която да обезпечи отбрана на избягалите хора и добави, че съветът ще се стреми да разположи още хора, които да оказват помощ на страните членки на Европейски Съюз, граничещи с Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР